alex_SP a écrit:si ils ont été exposé à la chaleur, existe-t-il un phénomène qui produit un processus inverse lorsque l'on va les réfrigérer (Un peu dans l'idée de la rétrogradation de l'amidon lors de la réfrigération de céréales cuites...)
Alban a écrit:La rétrograquoi ?
Gromit a écrit:La vitamine E au frigo il n'y a pas d'obligation mais c'est mieux.
I live in Switzerland and some of the products I ordered from you are known to be denatured by heat (omega-3, some vitamins). Not knowing how is going on the transport, I wondered if it would be better to order these supplements at a certain time of year (I mean out of the hot seasons)?
Because as the transport takes a certain time, I imagined that orders could be at a time on stand-by in conditions that are not ideal for the preservation of the quality of the products, if the weather is really hot.
Or do you have a partnership with the carrier company?
Thank you in advance for your reply.
Best regards.
Thank you for contacting Vitacost.com and taking time to fill out our survey. I apologize for any and all inconveniences. We strive to package our products carefully however please keep in mind that although our items are kept in a temperature controlled warehouse we do not ship with any coolant packaging material. You may want to consider choosing to update your shipping to a faster method if you are concerned about a particular item or ship during cooler months of the year.
Ascorbic acid stability is greatly influenced by
temperature, oxygen, and metal ion content.
Precautions should be used when adding ascorbic
acid as a nutrient to processed fruit products:
(1) Use stainless steel or plastic manufacturing
equipment.
(2) Remove as much oxygen as possible from
equipment and containers.
(3) Use flash heat sterilization and/or add the
ascorbic acid as close to the end of thermal
processing as possible.
Several studies have shown that airtight and
non-light penetrating (brown, amber, opaque)
containers are best used to protect vitamin C from
degradation.
La vitamine C est une vitamine hydrosoluble sensible à la chaleur et à la lumière jouant un rôle important dans le métabolisme de l'être humain et de nombreux autres mammifères.
Très fragile en solution, elle est détruite au contact de l'air (par oxydation) ou sous l'exposition à la lumière (par action des ultraviolets) et la chaleur accélère ces processus. La chaleur de la cuisson des aliments détruit la vitamine C.
Malgré de nombreuses recherches ici même et sur Google, impossible de trouver la réponse à cette question : Comment conserver l'acide salicylique et l'acide ascorbique en solution, et quelle est la durée de vie de ces solutions?
Bon forcément dissout les dans un solvant le plus pur possible, eau MilliQ ou autre histoire d'éviter les dégradations précoces due aux impuretés. Sinon ces composés sont relativement petit et résistants, ils supportent des températures élevée, donc le stockage au frigo n'est pas nécessaire non plus.
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