Adrien-182 a écrit:Tomlifts a écrit:Adrien-182 a écrit:T'a faillis avoir l'air crédible.
Seulement premier sur lequel je tombe c'est une étude sur la "western style diet". Donc aucun rapport avec le sujet...
Mais au lieu de juste lire des études. Qui dans 90% des cas sont mal faite.
Faut surtout utiliser son bon sens et avoir des connaissances en physio et diététique.
Euh...western style diet...qu'est ce que vous ne comprenez pas. Le régime western style diet est classiquement riche en protéines d'origines animales, en graisses saturés, en produit laitiers et en sucres. Il y a des similarités remarquables avec de nombreuses diètes que l'on peut rencontrer chez des bodybuilders et même sur ce forum et le site web associé a ce forum.
Donc il y a un très réel rapport avec le sujet.
Je suis d'ailleurs persuadé que vous n'avez pas lu les études que j'ai posté.
Mais bon, je vais arrêter d'essayer de vous persuader. Vous ne semblez pas vouloir accepter des études scientifiques comme arguments. D'ailleurs, je vous demande d'ou viennes vos "connaissances en physiologie" ? Est-ce que vous pensez que ces connaissances ne sont pas le résultat d'études scientifiques ? Ne serait il pas contradictoire de prétendre que 90% des études sont mal faites alors que en même temps vos connaissances en physiologie sont le résultat direct d'études scientifiques? Vos connaissances sont elles valides si ceci est le cas ? De plus, quel est exactement l'étendu de vos connaissances dans ce domaine ? Et si vous avez ces connaissances, comment se fait il que vous êtes incapable de réfuter mes affirmations ?
Westenr diet c'est de une diète de merde, normal que les gars soient en mauvaise santéRien à voir avec les oeufs, je peux pointer n'importe quel aliment et l’incriminé arbitrairement dans ce cas là.
Je suis capable de réfuter tes affirmation, seulement je n'en ai pas envie.Et oui, il faut toujours réfléchir à la manière dont sont fait les études. Un résultats ne prouve rien.
Pour ma part je tiens mes connaissances de mon expériences (log photos/entraînement si tu veux juger de ma crédibilité), de mes lectures. Et je suis aussi coach de profession
Prouvez le alors.
Allez lire cette review: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989358/
Notamment:
"Diet is not just about fasting cholesterol; it is mainly about the postprandial effects of cholesterol, saturated fats, oxidative stress and inflammation. A misplaced focus on fasting lipids obscures three key issues. Dietary cholesterol increases the susceptibility of low-density lipoprotein to oxidation, increases postprandial lipemia and potentiates the adverse effects of dietary saturated fat. Dietary cholesterol, including egg yolks, is harmful to the arteries."
"The evidence presented in the current review suggests that the widespread perception among the public and health care professionals that dietary cholesterol is benign is misplaced, and that improved education is needed to correct this misconception."
"Despite widespread belief to the contrary, it is simply not true that dietary cholesterol is harmless. Concern about dietary cholesterol has been developing over the past 40 years. This concern is based on the careful and independent conclusions of Ancel Keys and Mike Hegsted, who formulated our two most commonly used equations (44,45) relating dietary saturated and polyunsaturated fat and cholesterol to serum cholesterol."
"There is also no doubt that cholesterol feeding is a causal factor in animal models of atherosclerosis. Such models include rhesus monkeys fed a diet rich in egg yolks that developed hypercholesterolemia, xanthomatosis and atherosclerosis (46,47). In 1908, Ignatowski showed that meat – containing the pro-oxidant iron – fed to adult rabbits, or milk and egg yolks fed to weanling rabbits, induced atherosclerosis (48). In 1913, Anitschkov established the cholesterol-fed rabbit as a model for dietary atherosclerosis (49). Cholesterol feeding in rabbits not only causes cholesterol accumulation in plasma and the arterial wall but also promotes inflammation and cell proliferation, which may be blocked by the anti-inflammatory agent cortisone to prevent the formation of raised atherosclerotic lesions (50).
The human diet contains large quantities of oxidized fatty acids and oxidized cholesterol because a large portion of the fat and cholesterol in the diet is often prepared in fried, heated or processed form (51); as much as 12% of dietary cholesterol is in the oxidized form (39). Salonen et al (52) showed that lipid oxidation independently increased progression of carotid intima-media thickness. It seems likely that it is oxidized cholesterol in the diet that is harmful.
Dietary cholesterol increased coronary risk in both the Ireland-Boston Diet-Heart Study (53) and the Western Electric study (54). These results showed good agreement between the Keys dietary score, which emphasized saturated fat, and the Hegsted score, which emphasized dietary cholesterol.
Possible confounding of cholesterol intake from eggs with other risk factors, such as smoking, have been raised as a concern. However, the careful work of Markus et al (55) showed that cholesterol intake, independent of smoking and other risk factors, increased carotid intima-media thickness."