EvilJello a écrit:Je mets un lien d'un article qui celon moi mérite amplement d'être lu, c'est sur les effets du tofu, un peu comme sur Vinkomorf.
Moi personnelement j'y crois ( Et j'ai consulté d'autre site web pour me renseigné ), et depuis ce temps la je mange plus de soja du tout...
La même Dr Daniel
<<I’d say that people who are healthy can safely eat several small servings of soy foods per week, preferably the old-fashioned foods such as miso, tempeh and natto. They can also safely use shoyu or tamari soy sauce as a condiment. Those are found at health food stores and are far superior to the soy sauces sold at supermarkets. I wouldn't exceed an average of 36 grams per day — >>
Plus loin dans l'interview
<<Dr. Daniel: I think 25 grams a day will harm your thyroid! That’s a proven risk supported by dozens of well-designed studies. Furthermore, thyroid disease is itself a risk factor for heart disease. Cholesterol level has never been an accurate marker of heart disease risk. Homocysteine levels, c-reactive protein, lipoprotein (a) are all more telling. >>
Il semble que le danger soit dans l'abus, elle même reconnaît en bouffer.
Si t'es en bonne santé et que tu consommes des sources saines de soja en quantité raisonnable pour ton organisme, il n'y a pas de problème.
Les protides en général ont des propriétés toxiques et les abus en consommation de certaines légumineuses comme les faillots peuvent poser aussi des problèmes de santé, ceci étant connu depuis l'antiquité.